Nieuw-werk in opdracht: van schets tot sieraad

Wiewel Goudsmeden heeft altijd een grote collectie handgemaakte sieraden uit eigen atelier. Maar dan kan het toch nog voorkomen dat uw droomjuweel er niet bij zit. Dan kunt u met ons overleggen om uw droom te realiseren.

In een aantal stappen -van schets tot sieraad- kunt u hieronder zien hoe dit proces werk.

Stap 1

De ontwerpfase van uw sieraad

Na het verkennende gesprek beginnen we aan de ontwerpfase, waarbij wij uw droomontwerp al schetsend tot leven laten komen. Tijdens het eerste gesprek heeft u in onze winkel het ruime assortiment aan edelmetalen en losse edelstenen kunnen zien. Wij hebben u verteld over hun eigenschappen zoals hardheid, slijtvastheid, duurzaamheid en breukgevoeligheid zodat u voor uw eigen ontwerp de beste keuze heeft kunnen maken.

Wij gaan nu het ontwerp uittekenen en berekenen; eventueel op de computer.

Stap 2

De tussenfase: uw sieraadontwerp modelleren

Soms helpt het om uw droomontwerp te visualiseren door het te modelleren in was (een groene kunststof). Op deze manier kunt u het geschetste ontwerp echt tot leven zien komen. Tijdens deze fase is er nog niets definitief en krijgt u de gelegenheid om het sieraadontwerp door ons te laten vervolmaken, zodat het eindproduct aan al uw wensen voldoet.

Het kan ook voorkomen dat u tussendoor langs komt om het sieraad tijdens de productie te komen passen. Zo bent u altijd verzekerd van optimaal draagcomfort en pasvorm.

Of u komt gewoon even lans om te kijken hoe uw sieraad vervaardigd wordt.

Stap 3

De eindfase: de realisatie van uw droomontwerp

In de laatste fase gaan wij verder met de productie van uw sieraad. Alle elementen worden gemonteerd, eventuele stenen worden gezet en uw sieraad wordt gepolijst en/of gematteerd. De laatste afwerking is  een belangrijk element en die moet er perfect uit zien.

Dit is een spannende tijd, want u zult even moeten wachten totdat u uw sieraad helemaal klaar is. Alleen als alles voldoet aan onze hoge eisen dan laten we u weten dat u uw sieraad kunt komen halen. Het wachten wordt uiteindelijk beloond met een sieraad dat, bijna letterlijk, op uw lijf geschreven is.

Uw eigen sieraad? Maak een afspraak