Reparatie

 

Beschadiging en slijtage

Sieraden zijn gebruiksvoorwerpen en net als andere gebruiksvoorwerpen moeten die af en toe gerepareerd worden. Het kan dan gaan om een beschadiging of om slijtage. Beschadigingen kunnen voorkomen als u bijvoorbeeld uw sieraad stoot of laat vallen. Meestal kunnen wij er voor zorgen dat na een reparatie uw sieraad er weer als nieuw uit ziet. Slijtage is eigenlijk niet te vermijden als u uw sieraad veel draagt. Ook hier kunnen wij er voor zorgen dat u na een reparatie uw sieraad weer jaren met plezier kunt dragen.

Jaarlijkse controle

Omdat vooral slijtage lastig te zien is, is het aan te bevelen om uw sieraden jaarlijks door ons te laten controleren. Wij signaleren hierbij met regelmaat dat herstelwerkzaamheden nodig zijn. Het gaat dan bijvoorbeeld om versleten schakels, niet werkende sluitingen of afgesleten of -gebroken pootjes van zettingen. Een tijdige controle en reparatie voorkomt zwaardere beschadigingen of zelfs verlies van uw sieraad.

Repareren in goed overleg

Reparaties worden altijd uitgevoerd na overleg met u. We laten zien wat er gerepareerd moet worden en waarom. Uiteraard geven we vooraf een inschatting van de kosten. Na een fiat van u wordt de reparatie volgens afspraak en met uiterste precisie uitgevoerd.

Kom nog vandaag naar onze winkel aan de Jacob Obrechtstraat 27 in Amsterdam.