Nieuw werk in opdracht: van schets tot sieraad

Wiewel Goudsmeden heeft altijd een grote collectie handgemaakte sieraden uit eigen atelier op voorraad. Maar misschien zit uw droomjuweel er net niet bij. U kunt dan met ons overleggen en vertellen wat u zoekt. Gaan wij vervolgens aan de slag om uw droom te realiseren. Hoe dat werkt? In een aantal stappen, van schets tot sieraad, leggen we u dat proces hieronder uit.

Stap 1

Ontwerpfase van uw sieraad

Na de kennismaking beginnen we aan de ontwerpfase van uw sieraad. Al schetsend laten wij uw droomontwerp tot leven komen. Bekijk meteen ons ruime assortiment aan edelmetalen en losse edelstenen. Wij vertellen u over hun eigenschappen, zoals hardheid, slijtvastheid, duurzaamheid en breukgevoeligheid. U kunt dan meteen voor uw eigen ontwerp de beste keuze maken. Daarna gaan we het ontwerp uittekenen (eventueel op de computer) en berekenen.

Stap 2

Tussenfase: uw sieraadontwerp modelleren

Soms helpt het om uw droomontwerp in het echt tot leven te zien komen. Visualiseren noemen we dat. We doen dat door de tekening uit de ontwerpfase te modelleren in was (een groene kunststof). Tijdens deze fase is er nog niets definitief en krijgt u de gelegenheid om het sieraadontwerp door ons te laten vervolmaken, zodat het eindproduct echt aan al uw wensen voldoet.

U kunt altijd tussentijds even langskomen om het sieraad tijdens de productie te passen. Op die manier bent u verzekerd van optimaal draagcomfort en pasvorm. Wat natuurlijk erg bijzonder is, is gewoon even langskomen om te kijken hoe de goudsmid uw sieraad maakt.

Stap 3

Eindfase: de realisatie van uw droomontwerp

In de eindfase gaan wij verder met de productie van uw sieraad: alle elementen monteren, de eventueel uitgekozen stenen zetten en het sieraad polijsten en/of matteren. De laatste afwerking is erg belangrijk, want uw sieraad moet er natuurlijk perfect uitzien, net zoals u het gedroomd heeft. Een spannende tijd, want u moet geduld hebben, het is per slot van rekening handwerk. Alleen als alles voldoet aan onze hoge kwaliteitseisen laten we u weten dat uw sieraad klaar is. Uw wachten wordt dan beloond met een sieraad dat, bijna letterlijk, op uw lijf geschreven is.

Uw eigen sieraad? Maak een afspraak