Juwelier Amsterdam 

Ontdek de tijdloze schoonheid van handgemaakte sieraden bij Wiewel Goudsmeden Juwelier Amsterdam Ons Team van getalenteerde goudsmeden creëert unieke en elegante ontwerpen met meesterlijk vakmanschap. Van verlovingsringen tot gepersonaliseerde juwelen, wij zorgen ervoor dat elk stuk duurzaam is en van de hoogste kwaliteit.

Laat ons je begeleiden bij het vinden van het perfecte sieraad dat je koestert voor het leven.

Neem contact met ons op

Portfolio

Ring met gele saffier

Wit goud 19kt., Saffier & diamant

Ringen

Alliance met ovale roze spinellen

Rosé goud 18 kt., Spinel

Ringen

Sandy – Diamanten ring

Geel goud 18 kt., Diamant

Herensieraden

Platina ring met groene saffier

Platina, Saffier

Ringen

Geelgouden ring met Zuidzee parel

Geel goud 18 kt., Zuidzee parel

Stijlvolle en prachtige sieraden

De meeste juwelen zijn uniek en van de beste kwaliteit materialen en edelstenen gemaakt. Maar bovenal zijn ze met liefde voor het vak ontstaan. Kunt u niet meteen vinden wat u zoekt? Of heeft u een speciale wens? Dan kunt u in ons atelier met een van de goudsmeden overleggen wat de maatwerk mogelijkheden zijn.

Bekijk onze collectie

Colliers

Collier Tahitiparels

Wit goud 18 kt., Tahiti parel

Portfolio

Tanzaniet collier

Wit goud 18 kt., Tanzaniet

Colliers

Fijn rubeliet collier

, Rubeliet

Colliers

Grillig spinel collier

Wit goud 18 kt., Spinel

Colliers

Koraal collier met gouden details

Geel goud 18 kt., Koraal

Het Nederlands Gilde van Goudsmeden

Sinds december 2018 is Thijs met trots als jongste Meestergoudsmid aangesloten bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Een enthousiaste vereniging vakmensen waar kwaliteit en vakmanschap voorop staat.

Hier kwam een serieuze ballotage bij kijken, waarbij een aantal werkstukken door een commissie positief zijn beoordeeld. Sieraden uit het atelier van Wiewel Goudsmeden mogen sindsdien naast het eigen meesterteken een extra stempel dragen met het logo van het gilde. Een teken van de hoogst haalbare kwaliteit.

Oorbellen

Halo decoratie diamant

Wit goud 18 kt., Diamant

Herensieraden

Primavera manchetknopen witgoud

Wit goud 18 kt.,

Armbanden

Chopard armband

Wit goud 18 kt., Diamant

Portfolio

Gele saffier & diamant speld

Geel goud 18 kt., Wit goud 18 kt., Saffier & diamant

Portfolio

Armband met spinel

Wit goud 18 kt., Spinel

Juwelier & Atelier Amsterdam

De geschiedenis van juweliers in Amsterdam gaat terug tot de middeleeuwen, toen de stad al een belangrijk centrum was voor de handel in edelstenen en juwelen. Het was een van de eerste steden in Europa waar edelstenen werden geslepen en gepolijst.

In de 17e eeuw, ook wel de Gouden Eeuw genoemd, bloeide de handel in juwelen en andere luxe goederen in Amsterdam op. De stad was op dat moment een belangrijk handelscentrum en de rijke kooplieden hadden veel geld te besteden. Juwelierszaken schoten als paddenstoelen uit de grond en de stad werd al snel bekend als een belangrijk centrum van de juwelenindustrie.

In de 19e eeuw werd Amsterdam een belangrijk centrum voor de diamantindustrie. De stad was al bekend om zijn vakmanschap in het slijpen van edelstenen, maar nu ontwikkelde zich een hele industrie rond de diamant. Veel Joodse diamantairs vestigden zich in Amsterdam en bouwden een bloeiende industrie op.

De Tweede Wereldoorlog had een grote impact op de diamantindustrie in Amsterdam. Veel Joodse diamantairs werden vermoord in concentratiekampen en de industrie raakte zwaar beschadigd. Na de oorlog werd de industrie weer opgebouwd, maar het zou nog vele jaren duren voordat het weer op het niveau was van voor de oorlog.

Vandaag de dag is Amsterdam nog steeds een belangrijk centrum van de juwelenindustrie. Er zijn tal van juwelierszaken te vinden in de stad, van kleine boetiekjes tot grote winkelketens. Veel van deze juweliers bieden ook unieke, op maat gemaakte stukken aan, die worden gemaakt door vakmensen met jarenlange ervaring en expertise in het vak. Of je nu op zoek bent naar een eenvoudig paar oorbellen of een opvallende diamanten ring, er is altijd wel een juwelier in Amsterdam die aan jouw wensen kan voldoen.