Over Wiewel 

Bent u wel eens in het winkelgebied rondom de Cornelis Schuytstraat in Amsterdam geweest? Echt een bezoekje waard. De buurt is bekend vanwege de luxe winkels en horeca. En zoekt u iets bijzonders, dan slaagt u hier altijd. Wat te denken van een bijzonder, handgemaakt juweel? Daarvoor kunt u terecht in onze winkel. Al sinds 1988 maken we bij Wiewel Goudsmeden op ambachtelijke wijze in eigen atelier, in de Jacob Obrechtstraat, de mooiste juwelen.

Neem contact met ons op

De meeste juwelen zijn uniek en van de beste kwaliteit materialen en edelstenen gemaakt. Maar bovenal zijn ze met liefde voor het vak ontstaan. Kunt u niet meteen vinden wat u zoekt? Of heeft u een speciale wens? Dan kunt u in ons atelier met een van de goudsmeden overleggen wat de maatwerk mogelijkheden zijn.

De winkel loopt door in het open atelier, dus u kunt zelf zien hoe wij (misschien wel aan uw juweel?) werken.

Bekijk onze collectie

Eén familiebedrijf, twee generaties

Met de overname van Thijs Wiewel is Wiewel Goudsmeden klaar om het werk voort te zetten en nieuwe hoofdstukken toe te voegen aan de rijke geschiedenis van het bedrijf. Het behoud van traditioneel vakmanschap en het inspelen op moderne trends in de sieradenindustrie blijven de kernwaarden van Wiewel Goudsmeden.
Wiewel Goudsmeden heeft een geschiedenis die teruggaat tot 1980, toen Matthieu Wiewel besloot om zijn eigen goudsmederij te beginnen. Met zijn jarenlange ervaring als goudsmid was hij goed voorbereid op deze stap. Na acht jaar, in 1988, opende Matthieu Wiewel zijn eigen winkel aan de Jacob Obrechtstraat 27. Deze locatie is tot op de dag van vandaag de thuisbasis van Wiewel Goudsmeden. 

In 2004 trad Thijs Wiewel, de zoon van Matthieu, officieel in dienst van het bedrijf. Hij had zijn opleiding gevolgd aan de Vakschool voor Edelsmeden en was klaar om zijn vader bij te staan. Samen werkten ze zij aan zij en zorgden ze voor de voortzetting van het vakmanschap en de traditie die het familiebedrijf kenmerkte.
Veertien jaar later, in 2018, ging Matthieu met pensioen en trad Thijs in zijn vaders voetsporen als eigenaar van Wiewel Goudsmeden. Thijs werd daarmee de tweede generatie die het bedrijf leidde en zette de erfenis van zijn vader voort. Hij bracht zijn eigen kennis en creativiteit mee, waardoor het bedrijf zich verder kan ontwikkelen en aan de veranderende behoeften van de klanten kon voldoen.
Wiewel Goudsmeden is nu een gevestigde naam in de goudsmedenindustrie, met een sterke reputatie en een klantenbestand dat zich door de jaren heen heeft opgebouwd. Het familiebedrijf blijft gedijen dankzij de inzet, vaardigheden en passie van de Wiewel-familie.

Matthieu Wiewel

“In 1972 ben ik als praktijkleerling, zonder enige opleiding, in het atelier van John van der Vet in Amsterdam begonnen. Hier leerde ik het vak van goudsmeden in al zijn facetten kennen. In 1980 begon ik voor mezelf en de winkel aan de Jacob Obrechtstraat opende ik in 1988. Jarenlang heb ik daar met veel plezier gewerkt aan het creëren van unieke sieraden. In 2018 was het tijd om het stokje over te dragen aan mijn zoon Thijs, die op dat moment al jarenlang met mij samenwerkte.”

Thijs Wiewel

“Ik heb de liefde voor dit ambacht met de paplepel ingegoten gekregen. Ik keek altijd over de schouder van mijn vader mee. Later ging ik, vanzelfsprekend zou ik haast zeggen, naar de Vakschool Schoonhoven waar ik de kunst van het edelsmeden verder in de vingers kreeg. Sinds 2004 sta ik officieel naast mijn vader in de winkel en in 2018 heb ik het bedrijf overgenomen. Ik vind het heel bijzonder om in dit familiebedrijf de tweede generatie te zijn en ik ben er trots op het werk van mijn vader voort te zetten.”

Het Nederlands Gilde van Goudsmeden

Sinds december 2018 is Thijs met trots als jongste Meestergoudsmid aangesloten bij het Nederlands Gilde van Goudsmeden. Een enthousiaste vereniging vakmensen waar kwaliteit en vakmanschap voorop staat.

Hier kwam een serieuze ballotage bij kijken, waarbij een aantal werkstukken door een commissie positief zijn beoordeeld. Sieraden uit het atelier van Wiewel Goudsmeden mogen sindsdien naast het eigen meesterteken een extra stempel dragen met het logo van het gilde. Een teken van de hoogst haalbare kwaliteit.

Komt u kijken bij Wiewel Goudsmeden?

Logo Nederlands Gilde van Goudsmeden
Het Nederlands Gilde van Goudsmeden