Thijs en Matthieu Wiewel in het atelier in de Jacob Obrechtstraat.

Wiewel Goudsmeden
Al sinds 1980 een begrip.

Geschiedenis

Matthieu Wiewel heeft al jarenlang ervaring als goudsmid als hij in 1980 voor zichzelf begint. In 1988 opent hij de winkel aan de Jacob Obrechtstraat waar die nog steeds is gevestigd. Na zijn opleiding aan de Vakschool voor Edelsmeden in Schoonhoven staat zoon Thijs Wiewel sinds 2004 officieel naast zijn vader in de winkel. In 2018 gaat Matthieu met pensioen en treedt Thijs in de voetsporen van zijn vader. Hij is hiermee de tweede generatie in dit familiebedrijf.

Atelier

In de winkel die doorloopt in het open atelier werkt Thijs met een team van de gediplomeerde goudsmeden. Nadruk ligt op handwerk en ambacht maar ook hier heeft de tijd niet stil gestaan. Wiewel Goudsmeden werkt met de modernste technieken zoals laseren en stenen zetten onder de microscoop; uniek in Amsterdam.

Specialisaties

Er is altijd een collectie unieke juwelen te zien in de winkel. Maar als u niet vindt wat u zoekt kunt u doorlopen naar het atelier en overleggen met één van de goudsmeden hoe uw wens te realiseren is. Of u kunt de uitgebreide collectie losse edelstenen bekijken en u laten inspireren door de schoonheid hiervan. Vanwege jarenlange ervaring kunt u uw antieke juwelen met een gerust hart achterlaten. Elk oud juweel wordt met kennis en respect behandeld en gerestaureerd. Ook voor minder ingrijpende reparaties kunt u bij Wiewel Goudsmeden terecht.

Over Wiewel Onze collectie