Over Wiewel

Het winkelgebied rondom de Cornelis Schuytstraat  is zeker een bezoek waard. De buurt staat bekend om de luxe winkels en horeca en wie iets bijzonders zoekt die slaagt hier altijd. In deze wijk bevindt zich in de Jacob Obrechtstraat de winkel van Wiewel Goudsmeden. Sinds 1988 worden hier op ambachtelijke wijze in eigen atelier de mooiste juwelen gemaakt. De meeste zijn uniek, van de beste kwaliteit materialen en edelstenen en vervaardigd met liefde voor het vak. Mocht u niet meteen vinden wat u zoekt of een speciale wens hebben, dan kunt u in het atelier met één van de goudsmeden overleggen wat de mogelijkheden zijn. De winkel loopt door in het open atelier dus u kunt ook zelf zien hoe de goudsmeden (misschien wel aan uw juweel?) werken.

Bekijk hier onze collectie

Meesterteken

Matthieu Wiewel

Matthieu Wiewel (links)
“In 1972 ben ik als praktijkleerling, zonder enige opleiding, in het atelier van John van der Vet in Amsterdam begonnen. Hier leerde ik het vak van goudsmeden in al zijn facetten kennen. Uiteindelijk ben ik in 1980 voor mezelf begonnen. Onze winkel aan de Jacob Obrechtstraat heb ik in 1988 geopend en ik heb daar jarenlang met veel plezier gewerkt aan het creëren van unieke sieraden. In 2018 was het tijd om het stokje door geven aan mijn zoon Thijs, die al jarenlang met mij samengewerkt heeft”

Meesterteken

Thijs Wiewel

Thijs Wiewel
“Ik heb de liefde voor dit ambacht met de paplepel ingegoten gekregen. Ik keek altijd over de schouder van mijn vader mee. Later ging ik, vanzelfsprekend zou ik haast zeggen, naar de Vakschool Schoonhoven waar ik de kunst van het edelsmeden verder in de vingers kreeg. Sinds 2004 sta ik officieel naast mijn vader in de winkel en in 2018 heb ik het bedrijf overgenomen. Ik vind het heel bijzonder om de tweede generatie te zijn in dit familiebedrijf en het doet mij veel plezier om het werk van mijn vader voort te zetten”

Kom langs bij Wiewel Goudsmeden